Hotel Kempinski bol hostiteľom diplomatickej špičky na GLOBSEC

23.04.2013 Bratislava

Bratislava 23. apríla (TASR) - Bratislavské bezpečnostné fórum (GLOBSEC) sa s účasťou viac ako 650 významných hostí z viac ako 60 krajín sveta radí medzi päť najvýznamnejších konferencií svojho druhu v Európe a Severnej Amerike.

Mnohí vplyvní účastníci ho porovnávajú s prestížnymi fórami v Bruseli a Mníchove. GLOBSEC zo strednej Európy dopĺňa strategickú debatu, ktorá formuje transatlantickú a európsku zahraničnopolitickú, bezpečnostnú a ekonomickú agendu. Kempinski Hotel River Park bol dôstojným hostiteľom konferencie, ktorá sa v dňoch 18. až 20. apríla uskutočnila v Bratislave.

„ Sme radi, že si organizátori už tretí rok po sebe vybrali práve Kempinski Hotel River Park a luxusné a reprezentatívne priestory nášho hotela mohli poskytnúť všetkým zúčastneným maximálny komfort,“ doplnil Gerald Haberhauer a dodal, že v prezidentskom apartmánei sa konali rozhovory na najvyššej úrovni.

Počas troch dní konferencie pripravili v Kempinski Hotel River Park viac ako tri tisícky káv a hostia si pochutnali na 2150 croissantoch. „Na raňajky sa spotrebovalo 1500 vajec a 40 kg müsli. Okrem toho si hostia pochutnali na 450 kg ovocia, 50 kg čokolády a 600 ks muffinov,“ vymenoval Gerald Haberhauer. Počas konferencie pripravoval tím pod vedením šéfkuchára Björna Juhnkeho najmä ľahšie jedlá a tak sa spotrebovalo 70 kg tresky, 30 kg údeného lososa a 20 kg kukuricou kŕmených kurčiat. Na stoloch nechýbali ani morské plody, len kreviet sa minulo viac ako 50 kg.

Medzi najvýznamnejších hostí konferencie GLOBSEC patril poradca bývalého amerického prezidenta Jimmyho Cartera Zbigniew Brzezinski. Prvýkrát v osemročnej histórii GLOBSEC-u sa k svojim kolegom z V4 pripojil aj poľský minister zahraničných vecí Radoslaw Sikorski. O novej vízii Európskej únie diskutoval slovenský minister zahraničných vecí Miroslav Lajčák s estónskym prezidentom Toomasom Hendrikom Ilvesom a bývalým ministrom zahraničných vecí Talianska Francom Frattinim.

Na najväčšej konferencii v Bratislave sa zúčastnilo dvanásť ministrov obrany a zahraničných vecí a tiež dvaja premiéri a jeden prezident.
 

Vyberte región